Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding

Vil du bli fritidskontakt?

Skrevet av: , publisert 16.08.2012

Kultur og fritid kan gi god helse.
Ikke alle har like gode muligheter til å delta på kultur- og fritidsaktiviteter.
En fritidskontakt kan være en god hjelp for å kunne delta på aktiviteter.

 

En fritidskontakt er en lønnet ledsager som følger mennesker med ulike hjelpebehov på bestemte fritids- og kulturaktiviteter.

Fritidskontakten må være interessert i aktiviteten delta på en aktiv måte. Dette kan gjerne være en person som er knyttet til tilbudet.  

Fritidskontakten er en aktiv ledsager. Det vil si at hvis det for eksempel skal spilles fotball, stiller fritidskontakten i idrettsklær, og dersom man er på ridning må du ikke være redd hester. 

Fritidskontakten er bare ute på oppdrag de dagene det er aktivitet. Skulle fritidstilbudet være stengt, vil behovet for ledsager ikke være til stede. 

Målet er at fritidskontakten skal være en ekstra lederressurs i organisasjonen, og ha et spesielt ansvar for en eller flere deltakere. 

Fritidskontakten må også ha ønske og evne til å følge opp personer med spesielle hjelpebehov. Hva den enkelte trenger hjelp til kan variere. 

Ungdom mellom 16 – 18 år kan bli fritidskontakter. For ungdom med hjelpebehov vil det ofte være kjekkere å ha med seg en yngre person. 

Politiattest må foreligge før en fritidskontakter kan engasjeres.

Ansettelsesforhold

Fritidskontaktene engasjeres på en tidsavgrenset oppdragsavtale og lønnes som støttekontakter. Ungdom mellom 16 – 18 år lønnes som unge arbeidstakere. Dersom det ikke foreligger skattekort/frikort for gjeldende år, må fritidskontakten selv "bestille" på nettet slik at Stavanger kommune kan innhente nødvendige opplysninger.

Hvem trenger fritidskontakt? 

Tilbudet kan gis til personer som trenger støtte i en periode av sitt liv for å kunne holde på en fritidsaktivitet eller komme i gan med en ny fritidsaktivitet. 

Fritidskontakt kan være aktuelt for psykisk utviklingshemmede, ungdommer med spesielle behov, og både psykisk syke og fysisk funksjonshemmede.

Hvordan bli fritidskontakt? 

Du fyller ut vedlagt skjema som sendes senterleder på bydelshuset i din bydel, eller til Stavanger kommune, Ungdom og Fritid, Postboks 8001, 4068 Stavanger.

 

Fritidskontakt_søknad om å bli.doc
                                 
OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer