Abonner på nyheter
Kontakt oss
Påmelding

Administrasjon:
Nytorget 1

Avdelingsleder Vest:
Tone Haraldseth

Avdelingsleder Øst:
Jone Kristian Sunde
 

Presseklipp

Skrevet av: , publisert 21.01.2014

 

HINNAVIS, 31 august 2015

Irene Meling er et nytt bekjentskap for bydelen. Den ferske fritidslederen har med seg mange nye ideer og tanker til ungdommene på Gausel bydelshus.

- Jeg tror det blir et spennende prosjekt, jeg trives veldig godt å jobbe med ungdommer. Håpet er at de kan trives med meg også, sier Irene Meling.
Hun er klar til å ta over stafettpinnen fra Magnar Birkeland, som valgte å flytte hjem til Sauda nå i sommer. Meling er ansatt som fritidsleder ved bydelshuset, og skal sammen med Elsie Steinsvik, jobbe for og med  ngdommene i bydelen.

Fra tidligere har hun lang og bred erfaring innenfor flere fagfelt. Hun er utdannet barnevernspedagog, og har arbeidet ved ulike institusjoner i mange år.

- Grunnen til at jeg søkte på stillingen, var at jeg ønsket å arbeide i fritidsklubb. Fra tidligere har jeg jobbet i uteseksjonen, i rusomsorgen og i barnevernet. Det å få jobbe på ungdomsklubben fenget meg. Jeg synes det er kjekt å drive med ungdommer og aktiviteter. På mange måter er det som å komme tilbake. Jeg var utplassert på bydelshuset da jeg gikk på barnevernslinjen.

I en periode på fire år arbeidet hun med voksne og rus. Hun var ansatt ved Juvåsen i Suldal, og beskriver det som en tøff opplevelse på godt og ondt.
- Det er et hardt arbeid, med mange triste historier og skjebner. Det er vanskelig å slutte med rus, jeg har sett hvor veien kan gå.

Hun ønsker ikke å innta en rolle hvor hun går med pekefingeren ovenfor ungdommene, men er klar for å veilede dem hvis temaet skulle dukke opp.
- Erfaringen min sier meg at det ikke nytter å stå med pekefingeren. Ungdommene skal, og må lære av sine valg. Man kan si hva man mener, men en trenger ikke påføre dem noe. De må tråkke utenfor og lære og reise seg igjen, men ønsket er at jeg kan være med å veilede så godt jeg kan, i alle aspekter av livet.

Nye tanker og ideer

Når tilbudet på Gausel bydelshus starter opp igjen i september, vil det bli noen endringer. Tidligere har de fleste aktivitetene vært lagt til rett etter skoletid, mens det nå vil bli flere kveldstilbud. Endringene betyr imidlertid ikke at bydelshuset vil holde stengt på dagtid.

- Det er forespeilet at det blir mindre tilbud på dagtid. Blant annet regner vi med at midttimetilbudet til Godeset skole blir innskrenket til onsdager. I tillegg til at de har kantine her på fredagene.
Det nye tilbudet gjør at bydelshuset har flere åpningstimer i uken. Planene er at huset vil ha åpent på tirsdagskvelder og annenhver torsdag og fredag, i partallsukene. Meling ser for seg at det fremdeles vil være klubbtilbud for enhver smak. I tillegg til den brede kompetansen, har hun en forkjærlighet for teater og antikviteter. En dag i uken er hun klubbmedarbeider ved barneteateret på Rogaland Teater. Hun elsker retrodesign, går på loppemarkeder og arrangerer selv garasjesalg. Dette vil nok ungdommene få erfare.

- På torsdager vil vi prøve å få i gang en temakveld. Hver måned vil det være et nytt tema, hvor vi skal lære noe. Det kan for eksempel være; matlagingskurs og oppussing av møbler.

- Vi skal gjøre noe aktivt, med de midlene vi har tilgjengelig.
Meling ønsker å engasjere ungdommene og vil utfordre dem til å komme med ideer om hvilke aktiviteter klubben skal gjennomføre. Ungdommene skal selv være med å bestemme hva vi skal gjøre.

- Jeg ser for meg at vi kunne hatt en Gauselrevy. Hvis de klarer det på Gosen, må vel vi også kunne klare det. En revy vil innebære flere aspekter. Ungdommene må lage kostymer, rekvisitter og lære seg lys og lyd.

Tradisjonsrike Step-In vil fremdeles være en del av tilbudet. Da blir det diskotek, mat og sosialt samvær for ungdommene i bydelen.

Åpent hus

Gausel bydelshus har vokst seg stort, og blitt en populær møteplass for små og store. Huset har 100000 besøkende i året, hvorav 50000 er ungdommer. Meling håper hun kan bidra til at huset også i fremtiden kan befeste sin posisjon i bydelen.

- Det er mange organisasjoner som bruker huset på kveldstid, det er kjempeflott, men jeg vil også at ungdommene skal få sin plass. Et sted å gå. Dagens ungdommer sitter mye inne, derfor er bydelshuset en plass hvor vi kan samles for aktiviteter.

Bydelshuset er et hus for alle.

Det vil fremdeles være mulig å leie lokaler. Meling skryter av hvor flott og veldrevet bydelshuset er. Hun mener blant annet Magnar Birkeland skal ha noe av æren for dette.
- Å overta etter Magnar blir en hard jobb. Det blir som å hoppe etter Wirkola. Magnar har vært med å bygge opp et flott hus, men jeg håper at brukerne forstår at det må skje en utvikling. Selv om det er mye som fungerer bra, er det viktig å kunne tenke nytt og annerledes.

Hun forteller at det er viktig å skape trygge rammer for ungdommene. Det legges stor vekt på å holde alle arrangementene rusfrie.

- Hvis jeg måtte sitte på et kontor hele dagen, hadde jeg langsomt dødd. Jeg liker å være i aktivitet, jeg liker ungdommer, og har en spesiell form for humor. Det gleder meg stort når ungdommene går i gang med et prosjekt, uten å være redde. Jeg liker at de spør og undrer over ting. Ingenting er bedre enn å se når de finner sin plass.

Godt samarbeid

Sammen med Elsie Steinsvik og mange andre, håper Meling at Gausel bydelshus vil være et  attraktivt sted. Hun håper alle synes det er greit at det kommer inn nytt blod.

- Jeg kommer sikkert til å tråkke i noen salater. Hvis det er noe jeg lurer på, er det god hjelp her på huset. Samarbeidet med Elsie fungerer veldig bra. Hun er en spenstig dame, med hele kontrollen, og hun kjenner bydelen. Jeg tror vi kan lære mye av hverandre.

HINNAvis ønsker Irene Meling lykke til i den nye jobben ved Gausel bydelshus.

Tekst og foto:
Jone Lindanger 

 

 

Fritidsleder Georg Vervik og
Sindre Eikelid Svendsen

Åpnet Ungdomssenter

12 mars 2014: Ungdomssenteret på Storhaug har allerede vært åpent for ungdommene siden nyttår, men onsdag formiddag fant den offisielle åpningen sted.

Hovedformålet er at ungdommene skal trives og skal bli kjent med nye mennesker.

Les mer i Rogalands Avis

_______________________________________________ 

Fritidsleder Mari Prytz Malmanger

Ny ungdomsklubb på Storhaug

12 mars 2014: Nytt liv i den gamle klokkergården på Kyviksmarka

Onsdag åpnet det nye Kyviksmarka ungdomsklubb med ballonger og festmat. Et etterlengtet tilbud på Storhaug er endelig i boks.

Les mer i Stavanger Aftenblad

_______________________________________________

 

David Bruggerman

Heftig UKM

15 februar 2014: Tre vinnere er plukket ut av en enstemmig jury på UKM Stavanger på Metropolis.

David Bruggermann, Marius Samuelsen og Machu Picchu  gikk videre til fylkesfinalen i Tysvær fra UKM (Ungdommens Kulturmønstring) Stavanger 2014 lørdag kveld på Metropolis, mens Hundvågbandet Adopting Peter vant publikumsprisen.

Les mer i på TASTAVIS

_______________________________________________

Freak Minority

Fritidssenteret rocket

17 januar 2014: Freak Minority spilte live under Tasta fritidssenters nyåpning.
Tasta fritidssenter på bydelshuset hadde nyåpning fredag kveld med konsert og DJs etter at lokalene har vært pusset opp siden november.

Les mer i på TASTAVIS

Eller hent opp artikkelen i PDF format her:

 Fritidssenteret_Tasta_nyåpning_14.pdf